Icono de teléfono
659 908 745

Contacte con nosotros

Temas

Cales son os pratos máis populares para a época do Nadal?

18/12/2019
  1. Restauración

Poucos días despois da celebración dunha das noites máis máxicas do ano, a Noiteboa, os profesionais de Pulpería Porta Catering queren dicirche cales son os pratos máis típicos do Nadal galego. Se aínda non tes completamente claro o menú da túa cea de Noiteboa en Pulpería Porta Catering, axudarémosche.

En Pulpería Porta Catering estamos especializados na preparación de pratos típicos de Galicia. Ofrecemos un servizo de catering que temos dispoñible en toda Galicia para que todos os que o desexen poidan degustar os nosos deliciosos pratos.

Algúns dos pratos máis solicitados polos comensais que contratan os nosos servizos de restauración en Galicia son polbo á feira, callos, cocido, richada ou carne ó caldeiro, pero nestas datas destacadas cambian as preferencias gastronómicas e adáptanse os pratos máis populares ás circunstancias, sendo os pratos máis comúns os mariscos.

Marisco

O marisco é un dos alimentos máis representativos da gastronomía galega e, ademais da súa calidade, destaca pola gran variedade de produtos do mar que podemos diferenciar. Cangrexos, camaróns, tenreira, centola, lagostino, gambas, vieiras, ameixas, mexillóns, berberechos, navallas, percebes...

A variedade de mariscos que podemos atopar en augas galegas é innumerable, así como o xeito de preparar cada un dos tipos de marisco que atopamos. Gambas cocidas ou á prancha, vieiras recheas de ovo, vieiras recheas de cebola, ameixas á mariñeira, gambas na cazola, ameixas en salsa verde e outros miles de preparacións para cada tipo de marisco.

Ademais, unha das características do Nadal galego é que nunca optamos por un só tipo de marisco, senón que nas nosas mesas sempre atoparemos unha gran variedade de mariscos e cada un deles con preparacións diferentes.

Carnes

Neno

O neno ao forno é un prato ao que acoden moitas familias para completar o menú de Noiteboa. É un tipo de carne que, polo seu sabor característico, adoita reservarse para ocasións especiais coma esta.

Capón, galo libre

O polo caseiro é un dos pratos de carne máis recorrentes en todas as casas de Galicia. A preparación estrela deste prato de Nadal é preparar o capón recheo e acompañado de castañas como adorno.

Tenreira galega

A preparación de tenreira máis típica destas datas está guisada en viño e a peza de tenreira galega máis popular é a perna.

Peixe

Pescada

A pescada é a raíña de todos os peixes que cativa desde os máis pequenos da mesa ata os máis experimentados. A preparación tradicional deste prato de Nadal é a pescada á mariña.

Bacallau

Cocido con coliflor ou á prancha cun bo chorrito de aceite de oliva por riba. De todas as variedades de peixe que podemos atopar, o bacallau gaña por goleada e considérase un elemento esencial no menú de Nadal.

¡Dende Pulpería Porta Catering desexámosvos unhas felices festas!

Noticias relacionadas
Sabores máis típicos das empanadas galegas

Sabores máis típicos das empanadas galegas

13/10/2022
Variada, insólita e deliciosa. Así é a gastronomía galega e por iso os seus segredos esténdense a miúdo moito máis alá das nosas fronteiras. E se hai un produto típico de Galicia afamado son as empanadas: cunha gama de sabores doces e salgados que merecen un capítulo aparte. Crémolo así en
Organización integral de eventos en toda Galicia

Organización integral de eventos en toda Galicia

29/07/2021
En Pulpería Porta Catering ofrecemos un servizo para toda clase de eventos en leiras particulares, pazos, casas rurais e calquera outro lugar onde nos necesites. Para levar a cabo a organización integral de eventos en toda Galicia dispoñemos de carpas propias con todo tipo de detalles:   Baños
Chega o tempo de festas... contrata o noso servizo de catering!

Chega o tempo de festas... contrata o noso servizo de catering!

26/05/2021
O verán xa está a apenas un mes da súa chegada e cando os días son máis longos e o clima permíteo en Galicia empezan a aflorar as festas. Festas patronais ou organizacións privadas de eventos para os que pode contar coa colaboración de Pulpería Porta no que se refire á comida. Contamos cun servizo
Que ten que ter un cátering para que resulte profesional?

Que ten que ter un cátering para que resulte profesional?

30/03/2021
Un dos servizos que ofrecemos con maior frecuencia en Pulpería Porta Catering é o noso servizo de cátering. Nós contamos con todos os recursos gastronómicos, materiais e humanos para ofrecerche un gran servizo de cátering para un evento especial no que non che faltará de nada. Nesta entrada desde

Compárteo!

Contacta con Pulpería Porta

¿Está interesado en nuestros servicios? Llámenos, estaremos encantados de atenderle.

ipt>