Icono de teléfono
659 908 745

Contacte con nós

A carne tradicional ó caldeiro

Publicado: 05 de novembro de 2018, 17:42
  1. Carnes
A carne tradicional ó caldeiro

A carne ó caldeiro é unha das receitas máis populares de Galicia e agora que chegan os días de choiva e frío, é aínda máis desexable comer este delicioso prato.

Aínda así, en Pulpería Porta Catering sabemos que che gusta este prato xa sexa verán ou inverno, por iso é un dos nosos elementos esenciais en calquera festa, romaría ou evento. Por iso, non queremos deixar pasar a oportunidade de contarvos todos os detalles dun dos pratos galegos que traspasa fronteiras.

A carne, a estrela do prato.

Dise que a carne ó caldeiro nace da presenza dos transportistas en feiras, mercados e festas. Curiosamente é neste mesmo tipo de eventos onde máis se demanda este prato, despois do tradicional polbo á feira.

Estes transportistas que viaxaban por Castela contribuíron ao momento de comer carne fresca de primeira calidade e patacas de Galicia, que xunto co pimentón e o aceite de Estremadura fan unha mestura perfecta. E aínda que este prato contén catro elementos principais, hai un que destaca sobre os demais: a carne.

Exactamente a carne que se adoita empregar é a saia da tenreira sen costela, tamén coñecida como costela mamiña, que se caracteriza por ser un corte de costela da tenreira cun óso e un pouco de graxa na súa capa exterior. Tamén se pode facer con morcilla, é dicir, cun corvejón deshuesado, aínda que non é o máis común.

É importante que sexa carne fresca e se é tenreira galega, mellor. O segredo para facer esta receita deliciosa reside na carne.

¿Como preparas unha boa carne ó caldeiro?

Agora que sabemos a carne que se precisa para preparar o prato, podemos comezar a cociñar. Por suposto, precisas ademais do ingrediente estrela, un pequeno anaco de graxa (touciño rancio), patacas, aceite de oliva, sal e pementón.

Para comezar metemos nunha pota grande con auga, un pouco de aceite e sal e deixamos ferver. Unha vez listo, coloque a carne que teña que cubrir a auga e déixea cocer a lume baixo durante aproximadamente hora e media. Cando estea cocida, retire a carne e coloque as patacas peladas na mesma pota durante 20 minutos, ata que ferva.

O seguinte paso é o emplatado. Colócase unha porción de carne e varias patacas, aderezadas con aceite e espolvoreadas con pementón. ¡E listo para comer!

Agora que xa sabes facer unha boa carne ó caldeiro, en Pulpería Porta Catering invitámoste a probar a nosa receita. ¿A que esperas?

Noticias relacionadas

Que é unha richada e por que é un prato imprescindible en Galicia? 9 Abr

Que é unha richada e por que é un prato imprescindible en Galicia?

09/04/2025 Carnes
Para os galegos, a cociña non é só cociña. Estamos a falar de algo que nós vemos como unha herdanza, un aceno da nosa identidade e, sobre todo, é unha forma de compartir cos demais. Desde Pulpería Porta Cátering,  pulpeiría especializada en eventos en A Estrada, pensamos que se hai un prato que
Empeza o ano con unha boa richada en Pulpería Porta 23 Xan

Empeza o ano con unha boa richada en Pulpería Porta

23/01/2025 Carnes
Se buscas unha forma única de comezar o ano, nada mellor que gozar dun prato tradicional galego como a richada. Asegurámosvos que nunca defrauda! De feito, se confías nos expertos para a súa elaboración, dende Pulpería Porta, a túa polbería referencia na Estrada, confirmamos que vivirás unha
¿Qué é 5 Dec

¿Qué é "Ó espeto"?

05/12/2024 Carnes
Escoitaches falar de costelas de tenreira ó espeto? Se es un amante da carne á prancha, esta preparación conquistarache. É unha técnica de cociña milenaria que consiste en ensartar un anaco de costela de tenreira nun espeto longo de madeira, chamado espeto, e asar pouco a pouco sobre brasas de
Preparando a primeira churrascada do ano 3 Xan

Preparando a primeira churrascada do ano

03/01/2024 Carnes
2024 chegou, e con el as ilusións tan típicas destas datas, nas que os cadernos de notas comezan a encherse de propósitos de ano novo. Pero o obxectivo final é sempre o mesmo; é dicir, ser feliz. E unha das mellores maneiras de desfrutar da vida é desfrutando ao aire libre dunha churrascada con

Contacte con Pulpería Porta

Está interesado nos nosos servizos? Chámenos, estaremos encantados de atendelo.