Icono de teléfono
659 908 745

Contacte con nós

A carne tradicional ó caldeiro

Publicado: 05 de novembro de 2018, 17:42
  1. Carnes
A carne tradicional ó caldeiro

A carne ó caldeiro é unha das receitas máis populares de Galicia e agora que chegan os días de choiva e frío, é aínda máis desexable comer este delicioso prato.

Aínda así, en Pulpería Porta Catering sabemos que che gusta este prato xa sexa verán ou inverno, por iso é un dos nosos elementos esenciais en calquera festa, romaría ou evento. Por iso, non queremos deixar pasar a oportunidade de contarvos todos os detalles dun dos pratos galegos que traspasa fronteiras.

A carne, a estrela do prato.

Dise que a carne ó caldeiro nace da presenza dos transportistas en feiras, mercados e festas. Curiosamente é neste mesmo tipo de eventos onde máis se demanda este prato, despois do tradicional polbo á feira.

Estes transportistas que viaxaban por Castela contribuíron ao momento de comer carne fresca de primeira calidade e patacas de Galicia, que xunto co pimentón e o aceite de Estremadura fan unha mestura perfecta. E aínda que este prato contén catro elementos principais, hai un que destaca sobre os demais: a carne.

Exactamente a carne que se adoita empregar é a saia da tenreira sen costela, tamén coñecida como costela mamiña, que se caracteriza por ser un corte de costela da tenreira cun óso e un pouco de graxa na súa capa exterior. Tamén se pode facer con morcilla, é dicir, cun corvejón deshuesado, aínda que non é o máis común.

É importante que sexa carne fresca e se é tenreira galega, mellor. O segredo para facer esta receita deliciosa reside na carne.

¿Como preparas unha boa carne ó caldeiro?

Agora que sabemos a carne que se precisa para preparar o prato, podemos comezar a cociñar. Por suposto, precisas ademais do ingrediente estrela, un pequeno anaco de graxa (touciño rancio), patacas, aceite de oliva, sal e pementón.

Para comezar metemos nunha pota grande con auga, un pouco de aceite e sal e deixamos ferver. Unha vez listo, coloque a carne que teña que cubrir a auga e déixea cocer a lume baixo durante aproximadamente hora e media. Cando estea cocida, retire a carne e coloque as patacas peladas na mesma pota durante 20 minutos, ata que ferva.

O seguinte paso é o emplatado. Colócase unha porción de carne e varias patacas, aderezadas con aceite e espolvoreadas con pementón. ¡E listo para comer!

Agora que xa sabes facer unha boa carne ó caldeiro, en Pulpería Porta Catering invitámoste a probar a nosa receita. ¿A que esperas?

Noticias relacionadas

Organizando unha churrascada para a Noite de San Xoán 22 Xuñ

Organizando unha churrascada para a Noite de San Xoán

22/06/2023 Carnes
A Noite de San Xoán é unha festividade moi especial en Galicia, na que celebramos a chegada do verán coas tradicionais fogueiras e rituais que enchemos de maxia e boas enerxías. Unha das formas máis populares de gozar desta noite tan especial é organizando unha churrascada con amigos e familiares.
Como preparar unha parrillada de churrasco na casa? 19 Mai

Como preparar unha parrillada de churrasco na casa?

19/05/2023 Carnes
A gastronomía galega é famosa polo seu sabor intenso e auténtico, e un prato que non pode faltar nunha boa comida é o churrasco. Se tes vontade de preparar unha parrillada de churrasco na comodidade do teu fogar, este artigo en Pulpería Porta, o teu cátering a domicilio en Galicia, guiámoste a
Canto tempo se tarda en facer carne ao espeto? 11 Xul

Canto tempo se tarda en facer carne ao espeto?

11/07/2022 Carnes
Paseniño, con mimo e moito arte. Non é casualidade que as receitas que mellor saben e que máis tempo se manteñen na nosa memoria -e mais no noso padal- sexan tamén as que se fan con maior agarimo. Sucede así cun dos pratos estrela de Pulpería Porta, o seu catering galego a domicilio: a nosa afamada
Que non pode faltar nun bo cocido galego? 25 Nov

Que non pode faltar nun bo cocido galego?

25/11/2021 Carnes
Aínda que o cocido é unha comida atemporal para todo bo galego, a época das chuvias e do vento sempre se presta para facer unha boa pota de cocido. É unha das comidas galegas máis naturais e da que podes desfrutar durante varios días. Ademais ten o engadido de que permite facer multitude de comidas

Contacte con Pulpería Porta

Está interesado nos nosos servizos? Chámenos, estaremos encantados de atendelo.