Icono de teléfono
659 908 745

Contacte con nós

Qué é a “carne ó caldeiro”?

Publicado: 22 de febreiro de 2024, 11:59
  1. Receitas
  2. Carnes
Qué é a “carne ó caldeiro”?

En Galicia a comida é moito máis que unha necesidade; é unha celebración da nosa cultura, tradición e sabores poderosos. En Pulpería Porta Catering, na Estrada, estamos orgullosos de ser unha das principais empresas de catering da nosa comarca. Por iso, nos nosos pratos empregamos sempre materias primas locais e de calidade, para honrar a incrible gastronomía da nosa fermosa terra.

Neste artigo falamos dunha das nosas receitas máis emblemáticas: a carne ou o caldeiro. Estás preparado para seguir lendo e pasar fame? Imos alí!

Un prato con historia

A mítica carne ó caldeiro é unha receita que ten as súas raíces na cociña máis tradicional galega. A súa orixe remóntase a tempos nos que se baseaba na sinxeleza dos ingredientes e na habilidade de mans expertas. Este prato, traducido literalmente ao castelán como "carne ao caldeiro", reflicte a esencia mesma da cociña galega: sinxeleza, calidade e autenticidade.

A elaboración da carne ou caldeiro implica o uso de cortes selectos de tenreira, cocidos a lume lento nun caldeiro xunto con patacas, cachelos e un toque de herbas aromáticas. O resultado é un guiso reconfortante, onde os sabores se entrelazan para crear unha explosión de delicias que farán as delicias ata os padais máis esixentes. Prepárase durante todo o ano, pero é especialmente indicado para aqueles días chuviosos de outono e inverno.

O segredo da carne ou caldeiro de Pulpería Porta Catering

En Pulpería Porta Catering mantemos viva a tradición da carne ou do caldeiro, pero co noso toque distintivo. Utilizamos ingredientes frescos e de máxima calidade, seleccionando coidadosamente cada elemento para garantir un sabor auténtico e delicioso. Os nosos expertos cociñeiros combinan o dominio culinario e as técnicas modernas co amor polo clásico, creando así unha experiencia gastronómica apta para todos, que transporta aos nosos comensais á Galicia máis auténtica.

Contacta coa nosa empresa de catering

Agora que coñeces un pouco máis de carne ou caldeiro, convidámoste a descubrir por ti mesmo a experiencia gastronómica que ofrecemos en Pulpería Porta Catering. Tanto se estás a planificar un evento especial, unha celebración familiar ou simplemente queres gozar da auténtica comida galega na comodidade da túa casa, o noso equipo está preparado para responder a todas as túas necesidades e as dos teus seres queridos.

Ponte en contacto connosco hoxe para saber máis sobre os nosos menús e servizos de catering en Galicia. E lembra que, ademais deste prato, temos moitas máis opcións para satisfacer todo tipo de padais, como polbo das nosas rías, callos, richada ou churrasco, entre moitos outros. Agardaremos por ti!

Noticias relacionadas

Cociña con cachelos: sabores únicos 6 Mar

Cociña con cachelos: sabores únicos

06/03/2024 Receitas
En Pulpería Porta Cátering somos especialistas na gastronomía galega, e un dos nosos ingredientes estrela son os cachelos. Estes tubérculos son un alimento básico da nosa rexión, e gozan de moitos adeptos grazas á súa achega nutricional, o seu sabor e a súa textura. Queres saber máis? Segue lendo
A gastronomía galega nun cachelo 9 Feb

A gastronomía galega nun cachelo

09/02/2024 Receitas
Galicia, terra de mar e montaña, é coñecida, entre outras razóns, pola súa incrible riqueza gastronómica. Entre os pratos emblemáticos que se poden degustar nesta comarca, destaca un humilde acompañamento que se converteu nunha delicia para os padais máis esixentes: o cachelo. En Pulpería Porta
 Receitas frescas con polbo para o verán 9 Xuñ

Receitas frescas con polbo para o verán

09/06/2023 Receitas
Non admite discusión: o verán é unha das épocas do ano que máis se presta a gozar dunha boa comida con amigos. Os horarios se difuminan, hai vacacións, escusas de todo tipo para comer e cear ao aire libre… E as mesas énchense de opcións apetecibles! Na gastronomía galega temos sabores únicos todo o
Como facer a masa de empanada de millo? 24 Xan

Como facer a masa de empanada de millo?

24/01/2023 Receitas
Dende Pulpería Porta, o teu catering a domicilio en Galicia, hoxe desvelamos un dos segredos mellor gardados das empanadas máis ricas do pais: a masa da empanada de millo. Aprende a facela paso a paso.   Consegue a empanada de millo perfecta Primeiro debes reunir estes ingredientes: 250 g. de

Contacte con Pulpería Porta

Está interesado nos nosos servizos? Chámenos, estaremos encantados de atendelo.