Icono de teléfono
659 908 745

Contacte con nós

Todos os segredos do polbo á feira

Publicado: 23 de xuño de 2020, 16:34
  1. Receitas
Todos os segredos do polbo á feira

Pulpería Porta Catering ofrece un servizo de restauración no que se pode degustar o sabor dos pratos máis tradicionais e famosos da cociña galega. Ademais, movémonos coa nosa carpa de pulpeira polas diferentes feiras e peregrinacións galegas para facer posible que máis comensais deleiten o seu padal cos nosos pratos.

Como non é de estrañar, o prato por excelencia do noso servizo de restauración e o prato estrela da nosa carpa é o famoso prato de polbo á feira.

¿Como se prepara o polbo á feira?

Polbo galego de primeira calidade

Antes de comezar o proceso de cocción é imprescindible seleccionar un polbo de calidade. O sabor do polbo das augas galegas é incomparable a calquera outro, preste atención á cor do animal para asegurarse da súa orixe.

Os polbos que se crían nas nosas augas distínguense por presentar cores fortes e vivas, mentres que os que teñen un aspecto máis pálido non se crían en Galicia.

En Pulpería Porta Catering  só empregamos produtos galegos de primeira calidade. Isto fai que o sabor dos nosos pratos sexa inconfundible. Proba o sabor das augas galegas na nosa tenda de ultramarinos ou co noso servizo de catering.

Todos os segredos do polbo á feira - Imagen 1

Cociñar o polbo

É moi importante meter o polbo na auga unha vez que ferva e, unha vez cocido, deixalo repousar o tempo necesario, que depende da cantidade que se estea a cocer.

Ademais de acadar a perfecta cocción, prestando especial atención ao tempo de cocción e descanso, a preparación dun prato de polbo á feira caracterízase por que, para evitar que perda a pel, hai que metelo e sacalo da olla 3 veces, antes de que ferva a auga e déixase na olla máis tempo.

A guarnición

Un prato de polbo á feira non é o mesmo sen a súa porción de patacas cocidas na mesma auga... ¡Que sabor tan característico!

Cociñándoas na mesma auga na que se coce o polbo, conséguese que teñan unha cor rosa e que o seu sabor sexa incomparable a calquera outro.

A presentación do prato

Este famoso prato da gastronomía galega non só destaca polo seu sabor, senón tamén pola súa peculiar presentación que chama a atención de quen o ve. Cortado en rodaxas con aceite de oliva, pementón doce ou picante e sal, sempre nun prato de madeira.

¿Queres probar o noso famoso prato polbo á feira?

Non quedes co desexo. A nosa gran experiencia na cociña e o feito de ser coñecedores das técnicas máis tradicionais para a elaboración deste prato, xunto co uso de produtos galegos de primeira calidade, fan que as nosas tapas de polbo teñan un sabor peculiar que cautive o padal de todos aqueles que o proban

¡Estamos nas feiras e romarías máis famosas de Galicia! Saborea o sabor da Pulpería Porta Catering.

 

Noticias relacionadas

Cociña con cachelos: sabores únicos 6 Mar

Cociña con cachelos: sabores únicos

06/03/2024 Receitas
En Pulpería Porta Cátering somos especialistas na gastronomía galega, e un dos nosos ingredientes estrela son os cachelos. Estes tubérculos son un alimento básico da nosa rexión, e gozan de moitos adeptos grazas á súa achega nutricional, o seu sabor e a súa textura. Queres saber máis? Segue lendo
Qué é a “carne ó caldeiro”? 22 Feb

Qué é a “carne ó caldeiro”?

22/02/2024 Receitas
En Galicia a comida é moito máis que unha necesidade; é unha celebración da nosa cultura, tradición e sabores poderosos. En Pulpería Porta Catering, na Estrada, estamos orgullosos de ser unha das principais empresas de catering da nosa comarca. Por iso, nos nosos pratos empregamos sempre materias
A gastronomía galega nun cachelo 9 Feb

A gastronomía galega nun cachelo

09/02/2024 Receitas
Galicia, terra de mar e montaña, é coñecida, entre outras razóns, pola súa incrible riqueza gastronómica. Entre os pratos emblemáticos que se poden degustar nesta comarca, destaca un humilde acompañamento que se converteu nunha delicia para os padais máis esixentes: o cachelo. En Pulpería Porta
 Receitas frescas con polbo para o verán 9 Xuñ

Receitas frescas con polbo para o verán

09/06/2023 Receitas
Non admite discusión: o verán é unha das épocas do ano que máis se presta a gozar dunha boa comida con amigos. Os horarios se difuminan, hai vacacións, escusas de todo tipo para comer e cear ao aire libre… E as mesas énchense de opcións apetecibles! Na gastronomía galega temos sabores únicos todo o

Contacte con Pulpería Porta

Está interesado nos nosos servizos? Chámenos, estaremos encantados de atendelo.