Icono de teléfono
659 908 745

Contacte con nós

Patacas cocidas ao estilo 'á feira'

Publicado: 02 de xaneiro de 2019, 17:00
  1. Receitas
Patacas cocidas ao estilo 'á feira'

Galicia é recoñecida, entre outras cousas, pola súa gastronomía. As patacas cocidas galegas, famosas polo seu distinguido sabor e textura, son unha das guarnicións máis comúns nos pratos que preparamos no catering Pulpería Porta Catering.

É común que as patacas cocidas, en Galicia, se cociñen e se serven coa pel. Coñécense como "cachelos" e son un dos acompañantes favoritos dunha gran variedade de pratos, como cocido, carnes cocidas e asadas, polbo...

En Pulpería Porta Catering variamos a presentación dos cachelos no prato segundo os principais alimentos que acompañan. Pódense colocar enteiros, á metade, baixo o produto principal do prato, cunha variedade de aderezos...
Para pratos como o polbo, o xamón, a carne ó caldeiro... adoitan presentarse con aceite e pementón por riba, facendo que destaquen no prato grazas á forte cor vermella do pementón.

Se o que queremos é acompañar un prato de peixe ou verdura, o habitual é acompañar esta exquisita guarnición cunha salsa como a allada ou a salsa galeg".

Pulpo á feira e carne ó caldeiro, os nosos pratos máis populares

Os nosos cociñeiros están especializados na preparación do polbo, por iso o máis común é que preparen os cachelos cociñándoos na mesma auga que se usa para cocer o polbo. Deste xeito, os cachelos absorben esa auga, logrando un ton rosado ao final da cocción e o resultado é un sabor único.

O prato estrela de Pulpería Porta Catering é o polbo á feira. Este prato consiste en cocer os cachelos do xeito mencionado, na auga do polbo, e unha vez que estean cociñados colocarémolos no prato co polbo. Acompáñanse dun aderezo de aceite de oliva e pementón doce ou picante. Un sabor que quererá volver probar.

A carne ó caldeiro tamén é un dos pratos que mellor se adapta a este tipo de patacas cocidas. A preparación deste prato consiste en cociñar a carne, adobada con aceite de oliva virxe extra e pementón, dun xeito específico. Para o revestimento, tanto a carne coma os cachelos presentaranse cunha capa de aceite de oliva e pementón doce ou picante.

Proba as especialidades da restauración Pulpería Porta Catering

Póñase en contacto con Pulpería Porta Catering e probe os nosos mellores pratos, seguro que quererá repetir!

 

Noticias relacionadas

Cociña con cachelos: sabores únicos 6 Mar

Cociña con cachelos: sabores únicos

06/03/2024 Receitas
En Pulpería Porta Cátering somos especialistas na gastronomía galega, e un dos nosos ingredientes estrela son os cachelos. Estes tubérculos son un alimento básico da nosa rexión, e gozan de moitos adeptos grazas á súa achega nutricional, o seu sabor e a súa textura. Queres saber máis? Segue lendo
Qué é a “carne ó caldeiro”? 22 Feb

Qué é a “carne ó caldeiro”?

22/02/2024 Receitas
En Galicia a comida é moito máis que unha necesidade; é unha celebración da nosa cultura, tradición e sabores poderosos. En Pulpería Porta Catering, na Estrada, estamos orgullosos de ser unha das principais empresas de catering da nosa comarca. Por iso, nos nosos pratos empregamos sempre materias
A gastronomía galega nun cachelo 9 Feb

A gastronomía galega nun cachelo

09/02/2024 Receitas
Galicia, terra de mar e montaña, é coñecida, entre outras razóns, pola súa incrible riqueza gastronómica. Entre os pratos emblemáticos que se poden degustar nesta comarca, destaca un humilde acompañamento que se converteu nunha delicia para os padais máis esixentes: o cachelo. En Pulpería Porta
 Receitas frescas con polbo para o verán 9 Xuñ

Receitas frescas con polbo para o verán

09/06/2023 Receitas
Non admite discusión: o verán é unha das épocas do ano que máis se presta a gozar dunha boa comida con amigos. Os horarios se difuminan, hai vacacións, escusas de todo tipo para comer e cear ao aire libre… E as mesas énchense de opcións apetecibles! Na gastronomía galega temos sabores únicos todo o

Contacte con Pulpería Porta

Está interesado nos nosos servizos? Chámenos, estaremos encantados de atendelo.